HYLDEBLOMSTFRUGTSALAT PÅ CHIASKÅL MED HAKKEDE HASSELNØDDER


Som forældre drømmer man om, at børnene skal vågne før én selv, snige sig ud i køkkenet og lave morgenmad. Det gjorde vores treårige for et par uger siden, men det var ikke rigtig som i mine drømme. Han havde skubbet stolen hen til køkkenskabet og stod og balancerede på sædet for at tage morgenmadsskålene ned. Derefter havde han taget køkkenkniven frem og var begyndt at hakke frugt på et skærebræt på køkkengulvet. Heldigvis havde han alle fingre i behold og sad der superstolt på gulvet med bananer og æbler fordelt i forskellige skåle med lidt yoghurt ovenpå.

Når David og jeg laver frugtsalat, så plejer vi at benytte et enkelt trick for at få den ekstra god. Vi marinerer den lidt i juice og massevis af frisk ingefær. Sommetider serverer vi den oven på yoghurt, præcis som vores treårige gjorde, men det er også godt oven på en skål med chiabudding og med lidt nøddedrys ovenpå. Man kan selvfølgelig bruge hvilken som helst frugt i sin frugtsalat, så dette her er bare forslag./Luise, Green Kitchen Stories.

Tip: Tilbered en stor skål chiabudding i starten af ugen, så går det ekstra hurtigt at lave denne.

(2 portioner)

Hyldeblomstfrugtsalat
1 appelsin
5 kirsebær
2 kiwi
2 æbler
1 dl God Morgen® Økologisk Æble & Hyldeblomst
Ca. 1 spsk. frisk ingefær 

Chiaskål
4 spsk. chiabudding
3 dl havremælk eller anden mælk
1 knsp. vaniljepulver
Evt. fintrevet appelsinskal

Til servering
1 dl ristede hasselnødder
Nystødte kardemommefrø 
Frisk mynte

Begynd med at tilberede chiabuddingen ved at piske chiafrø, mælk og vanilje (og evt. appelsinskal) sammen i en skål og lad det stå i ca. 20 minutter, eller til den er tyknet (rør rundt med en gaffel et par gange undervejs for at forhindre klumper). Skræl og hak al frugt i tilpas store stykker og læg dem i en skål. Hæld hyldeblomstjuice over og riv et stort stykke ingefær i. Lad det stå og trække et par minutter. Rist hasselnødder på en pande og finhak dem eller knus dem derefter i en morter.

Hæld op i to skåle eller glas med chiabudding, top med frugtsalat og lidt marinade, hakkede hasselnødder og frisk mynte.